brugt bil

Når du skal købe en ny brugt bil

Hvis du har planer om at købe en ny bil og den skal være brugt er der flere ting der kan være med til at forbedre processen så du ikke risikere at købe en bil for dyrt eller med masser af fejl. 

Hvis du vælger at købe en bil hos en forhandler er der flere ting du kan undersøge inden du køber. Det er blandt andet en god ide at kigge dig omkring og se på kvaliteten af de andre biler som forhandleren har til salg. Det fortæller dig på hvilke prisniveau han sælger.  Du kan læse mere her https://xn--fartglde-o0a.dk/guide-skal-du-vaelge-en-ny-eller-brugt-bil/.

Læs op på bilen

Inden du vælger en bil er det en god ide at starte med at bruge tid på at lære den model du har i tankerne at kende. Brug tid på at læse om dens gode og dårlige sider. Hvor sker de typiske fejl og hvad er prisniveauet. Det giver dig en god viden når du skal forhandle, samt hvad du skal være opmærksom på, når du skal vurdere bilen.

Husk at prøvekøre bilen er en anden ting der er vigtig, når du skal vurdere om bilen er interessant. Det skal være en tur der er længere end en tur rundt om blokken og bør indeholde både bykørsel og landevej så du får en ordentlig fornemmelse. Evt. fejl skal du bede om at få rettet og så bør du tage en tur mere eller også skal der ske et nedslag i prisen.

En tredje ting der er værd at overveje er at få lavet en brugtbilstest. At den er synet er ikke det samme som at bilen er fejlfri. Det betyder blot at den er lovlig at køre i. Det er en test der er mere grundig end et almindeligt syn. Det er blandt andet FDM, der tilbyder at foretage et brugtbilsyn.