Firmajulegaver

Firmajulegaver – hvad skal man dog give?

På nogle arbejdspladser får man en julebonus foruden en ekstra hyre, man har fortjent, hvis man har arbejdet i helligdagene i julen, mens man andre steder får en symbolsk belønning ved juletid – og andre steder er der måske ikke noget at få eller måske bare en ekstra fridag, der alligevel bliver inddraget.

Men man skal ikke kimse af ikke alene den symbolværdi, som det er fra ledelsens eller bare chefens side at give en firmajulegave, for det styrker sammenholdet og viser, at man sætter pris på ens medarbejdere.

Og det smarte er, at man sådan set ikke behøver give noget individuelt til hver medarbejder; selvom det måske er overskueligt, hvis der er få ansatte, så kan det skabe splid, hvis der er forskel i den umiddelbare værdi på gaverne.

Derfor ER det faktisk bedst, hvis man giver de menige medarbejdere nogle firmajulegaver, der alle sammen minder om hinanden, hvor det måske bare er indpakningen, der varierer, så man kan se, i hvilken afdeling eller medarbejder, det skal ende – men selv det er ikke nødvendigt.

Men er det så bare med at fise ned og købe flere æsker chokolade i supermarkedet på hjørnet?

Det er trods alt lidt for let at gøre, og det vil også være tidsspilde. 

Du skal købe gaverne et sted fra, hvor man har specialiseret sig i den slags gaver, og hvor man kan få mængderabat ved at købe mange, så der er penge at spare på den måde.

En gaveæske med forskellige lækre sager er altid et hit, og så få dem pakket flot ind.

Der vil nok altid være nogle medarbejdere, der vil brokke sig over, at de ikke kan lide dette eller hint, men man kan ikke altid ramme plet efter behov – specielt ikke, når det bedst kan svare sig at give ensartede gaver.